VANJA ORLANDIĆ- “Why I Sing The Blues”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Blues/blues rock –  MONTENEGRO

O neumornom, vrednom i istrajnom gitaristi Vanji Orlandiću i njegovim izdanjima, već sam pisao do sada više puta. Ovaj Baranin često snima i objavljuje albume koje postavlja na  “Bandcamp” strani, a na izdanjima na svoj način kroz prizmu blues/blues rocka instrumentalne orijentacije, istražuje horizonte pomenutih žanrovskih tendencija.

 

 

 

“Why I Sing The Blues” je najnovije Orlandićevo ostvarenje, na kojem se našlo 6 tema, 2 autorska rada i 4 covera. Uz nešto mirniju, opušteniju i relaksirajuću varijantu, na svoj način gitarista komunicira sa bluesom i blues rockom, pokušavajući da koliko je to moguće više kroz aranžmanske iskorake ponudi svoje autentično viđenje. I to mu naročito dobro uspeva kroz interpretaciju poznatog Beatles songa “Hey Bulldog”. Istakao bio i zanimljivu verziju numere “Rainbow Eyes”, delo tandema Blackmoore/Dio ,inače poznati song iz repertoara sastava Rainbow.Gospodin Orlandić je ponudio svoje kreativno viđenje koje u jednom delu “odskače” od originalne verzije, ali njegovo intersantno izvođenje uspeva da zadrži pažnju slušaoca, otkrivajući sa druge strane način na koji gitarista razmišlja.
“Why I Sing The Blues”, nije po mom mišljenju  najubedljivije ostvarenje gospodina Orlandića, ali deluje da je stilski do sada najkompaktnije, kao  da su i ponuđene teme u većoj meri među sobom kompatibilne.

 

vanjaorlandic.bandcamp.com/album/why-i-sing-the-blues