MAJKAN – “Ajmo u kafanu”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Punk rock/punk – SERBIA

Apatinski sastav Majkan postoji od 2019-e godine, a tokom dosadašnjeg perioda maksimalno su se trudili da što  veći broj potencijalne slušalačke populacije informišu o svom delovanju.
Tako su postepeno snimali spotove, objavljivali jedan po jedan singl, i evo krajem decembra 2021-e, spreman je i album naziva “Ajmo u kafanu”, na kojem se našlo 10 songova.

 

 

 

Majkan deluju u sledećoj postavi : Igor Bukvić – bubnjevi, Nemanja Kalinić – gitare, backing vocal, Rade Balać – vocal, bass.
Bez sumnje su iskren i direktan sastav , koji neuvijeno i otvoreno priča o ovdašnjoj svakodnevnici, socijalnim i političkim pojavama, a njihov stav je jasan,  i ubitačan. Sviraju varijantu punk/punk rocka, koja se naročito u Srbiji etablirala tokom druge polovine 80-tih godina, kao i tokom perioda 90-tih. Takođe su vrlo melodični  i preslušavajući njihov materijal, nijednog trenutka vam neće i ne može biti dosadno. Album je  pedantno snimljen i odsviran, a u isti mah postavljen vrlo jednostavno, što je u svakom slučaju i najvažnije, kao i potpuno ispravno. Na 6-toj numeri naziva ” Pa šta”, gostuje Čapo, a reč je o izuzetno zanimljivom songu sa ska ritmom i pristupom, koji se stilski razlikuje od ostatka materijala, ali se vrlo celishodno uklapa u kompletan film, kojeg bend od početka do kraja nudi.

 

 

 

 

Majkan su ekipa koja za sada vrlo pametno vodi svoju priču, a njihov punk /punk rock izraz, iako vidljivo sa izraženim retro prizvukom, odsviran je maksimalno  ubedljivo i energično.
“Ajmo u kafanu” predstavlja sastav upravo na onaj način, na kojeg su i oni sami želeli da budu muzički promovisani, i nadajmo se da će u  takvom raspoloženju nastaviti dalje sa istim ili sličnim pozitivnim vibracijama.

 

facebook.com/majkanbend