“Samo duboko”..album zagrebačkog sastava Robostrop & The CEO!

   1
Share Button

Robostrop & The CEO je zagrebački sastav aktivan od 2018-e godine. Deluju u formaciji kvarteta, a nedavno, tačnije od kraja oktobra 2021-e, na nekoliko digitalnih platformi postavili su svoj debitantski album naziva ” Samo duboko”.

 

 

 

Na albumu se našlo 10 snimaka, realizovanih u “Penthaouse” studiju u Zagrebu, a postavu koja je snimila album činili su i čine : Ante Lučić – bubnjevi; Mislav Gruber – bas, te gitaristi Stjepan Kulić i Zvonimir Karanušić. Snimatelj i producent izdanja bio je Toni Tkalec.
Na albumu se našllo 10 numera, a sastav kroz prizmu instrumentalne postavke na svoj način kombinuje elemente funka/soula, te groovy tendencija uz dodatke balkankih etno varijacija. One dolaze iz drugog plana, ali su primetne i samom materijalu su pridodate kao poseban  “začin”. Same numere/teme prepune su konstantnih instrumentalističkih dijaloga, unisonih sviračkih pasaža , te prilično autentičnih aranžmanskih rešenja.

 

 

 

 

“Samo duboko” je jedan od onih albuma koji iako gotovo je sigurno neće imati reklamnu kampanju kao neka druga izdanja, naročito onih nazovimo izvikanijih izvođača, ostvarenje je koje pokazuje talenat, kao i sigurnost aktera u ono u šta veruju, odnosno da su u stanju da realizuju i distribuiraju vlastite ideje,  na što je moguće efektniji način.

 

 

facebook.com/robostropandtheceo

 

robostropandtheceo.bandcamp.com/album/samo-duboko-4