KOOL & THE GANG – “Perfect Union”

   1
Share Button

(Ru-Jac/Omnivore Recordings) 2021.
CD/digital
R’n’B/Soul/funk – USA

Tokom letnjih meseci 2021-e na internacionalnom tržištu pojavio se novi 25-ti po redu album sastava Kool & The Gang, grupe koja je tokom dugogodišnje karijere pisala istoriju modernog r’n’b-a. Album je objavljen nakon višegodišnje pauze, a posvećen je originalnom članu postave Ronald Khalis Bell-u, koji je ujedno bio i producent izdanja, a koji je nažalost tokom prošle 2020-e napustio ovaj svet.

 

 

 


Kool & The Gang su krenuli kao ulični funk sastav, da bi vremenom prolazili kroz razne forme crne muzike od disco pristupa do sweeet soul i soft soul tendencija, no primereni kvalitet, kao i iskustvo uvek su predstavljali značajne adute benda, koji se tokom godina menjao, a menjao je i članove postave koji su  ostavljali traga svojim učinkom.
Sam izlazak albuma su najavila dva singla : “Pursuit Of Happiness” i “Sexy”( Where You Get Yours ), a na izdanju se našlo 10 songova koji balansiraju od varijanti plesnog soula, do zašećerenog funka i ublaženih hip-hop elemenata. Vokalna dimenzija je i dalje prilično jako oružje postave, koja je i ovom prilikom  pokazala sigurnost, iskustvo, tehničku sofisticiranost, ali i manjkavost svežih i dodao bih preko potrebnih hrabrijih ideja, koje bi unele neku određeniju novinu kroz sam ponuđeni sound.

 

koolandthegang.com