VANJA ORLANDIĆ – “Magic Touch”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Blues /blues rock – MONTENEGRO

Neumorni Baranin, gitarista/autor Vanja Orlandić, kontinuirano nastavlja sa svojim diskografskim delovanjem. Njegovo aktuelno ostvarenje na kojem su se našle čak 23 numere, nedavno je objavljeno, a naziv je “Magic Touch”.

 

 

 

Iako je gospodin Orlandić prevashodno instrumentalista, i njegovi songovi kao i coveri koje interpretira izvođeni su na pomenuti način, on  polako i postepeno sve više sebi pripisuje i ulogu vokaliste.
“Magic Touch” sadrži veliki broj   novih songova, kao i jedan broj covera, mahom dobro poznatih, koji su odsvirani na gitaristin prepoznatljiv način, gde od početka do kraja, uloga “sam svoj majstor” je evidentna i podrazumevajuća.

 

 

 

 

Vanja je na terenu blues/blues rocka i najčešće su njegove numere /teme ili kompozicije koje izvodi urađene/ odsvirane u srednjem, ili malo bržem srednjem tempu. Vanja se razvija na svoj specifičan način, aranžmanski kombinuje i upušta se u različite izvođačke kreacije. Na ovom izdanju pohvalio bih način na koja su odsvirana 2 covera “Machine Gun”-Hendrixa, i “How Many More Times” Zeppelina. Naslovna numera “Magic Touch”, kao i “Blues za Jelisavetu”, kao autorske numere zaslužuju svakako pažnju šireg auditorijuma i moja je preporuka da ukoliko vam se ukaže prilika,  ih obavezno poslušate. Uostalom to važi za kompletan album u celini, koji je tradicionalno dostupan na Orlandićevoj “Bandcamp” strani.
Album završava intersantna verzija tradicionala “Zajdi, zajdi”.
U svakom slučaju kroz 23 teme/numere, puno autorskih radova, ali i ne mali broj intersantnih covera, pokazatelj su i potvrda na koji način deluje i razmišlja Vanja Orlandić.

 

vanjaorlandic.bandcamp.com/album/magic-touch-2?fbclid=IwAR0fe5A_iUa-5h5jev6qYssyVxC0pA8rd3Sv3o64p4Egk2lZy7wRQy3lweo