NEMANJA NEŠIĆ – “Valovi”..Nemanja Nešić izvodi pjesme Enesa Kiševića

   1
Share Button

(Jugoton/Croatia Records) 2021.
CD/digital
Chanson/pop- SERBIA

Kantautor ali i interpretator muzike na stihove  književnika i pesnika, Novosađanin Nemanja Nešić, poslednjih nekoliko sezona izuzetno je aktivan, iako njegova muzička i diskografska delatnost je prisutna na ovim i Ex Yu prostorima skoro tri dekade.

 

 

 

 

Njegovo aktuelno albumsko ostvarenje – “Valovi”, predstavlja omaž poetskim radovima Enesa Kiševića, koga je Nemanja otkrio što bi se reklo “online”, pronašavši njegove pesme putem internet kanala. Na albumu se našlo 10 songova, kojima je gospodin Nešić, kao što on to uostalom uvek čini pristupio na ozbiljan, ali i nadasve emotivan način, psihološki pronikavši u dubinu Kiševićeve poetike. Na ovom aktuelnom izdanju Nešić i kao interpretator, izvođač i aranžer “izgleda” kao iskusan performer, umetnik, koji vrlo predano, pedantno, ali da ponovim još jednom, nadasve emotivno, priču vodi na jedan rafiniran način od početka do kraja. Kiševićeva poetika dobila je ovako  prirodnu i logičnu dopunu, a slušalac, naročito onaj naklonjen šansonjerskoj formi može da uživa od početka do kraja nesmanjenim intenzitetom, jer sama realizacija kompletnog materijala urađena je na maksimalno profesionalan i tehnički iako nesavršen, ono zasigurno -pedantan i ubedljiv način. Materijal je inače sniman u autorskom studiju Nemanje Nešića, a za mastering je bio zadužen Božidar Sekulić.

 

 

 

 

 

Ja sam već u ranijim tekstovima upoređivao način autorske postavke i razmišljanja Nemanje Nešića sa kompozitorskim radom ponajviše Hrvoja Hegedušića, na “Valovima”… možemo čuti iako u pomalo zaklonjenoj formi i Arsena Dedića, no novosadski kantautor sve više pokazuje i potvrđuje vlastito umeće i  kreativnost. “Valovi” .. su za samog Nešića do sada najverovatnije i najvažnije albumsko izdanje koje je snimio,  i na neki način, mada moje reči ne treba shvatiti po nekakvom principu “biti ili ne biti”, predstavljaće prekretnicu u njegovoj ( dolazećoj ) karijeri.

 

facebook.com/kantautor76

crorec.net