BELLEROPHONTES – “Boka Drone Ambient part 2”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
EP digital
Drone/ambient/darkambient/electronic – MONTENEGRO

Ovih dana, tačnije od 11-og aprila 2021. Strahinja Bellerophontes Kovačević je na svojoj “bandcamp” strani postavio novo izdanje, EP od 2 teme/numere, naziva “Boka Drone Ambient part 2”.
Strahinja je takođe član progressive rock sastava Solid Ground, a njegova intersovanja kada su solo radovi u “igri”, putem electronic varijanti ispituju i istražuju zvuke i slike kroz drone, ambient, dark ambient prizmu.

 

 

 

Nema sumnje da su njegova razmišljanja, kao i muzička vizija vrlo kompleksni, i jedan “filmično” režijsko-scenarijski pristup, u kreativnom i realizatorskom smislu ispunjavaju  postavljeni izražajni koncept. “Mystic Bays” i “After” su dve teme koje su se našle na aktuelnom ostvarenju, ova prva trajanja nešto dužeg od 26 minuta, bogata je aranžmanskim obrtima, prelascima iz mirnijih u brže i uzbudljivije delove, a složena aranžmanska rešenja, takođe predstavljaju karakteristiku  ovde čute i postavljene muzike.

 

 

 

 

“Boka Drone Ambient part 2”, još jednom potvrđuje raskoš autorovih  ideja, što zna biti čest nedostatak kod drugih muzičara/sastava koji se bave ovom stilskom formom, prevashodno mislim na drone/ambient opcije, i u takvom okruženju gospodin Kovačević vešto zna i ume da postavi autentičnu  priču i generiše vlastita izražajna rešenja.

 

bellerophontesmusic.bandcamp.com/album/boka-drone-ambient-part-2