VLADAN VUČKOVIĆ PAJA – “20 dugih toplih leta”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2020.
3CD/digital
Fusion/etno/world music – SERBIA

Jedno od izdanja koje sam propustio da predstavim na svom “TMM” portalu je prošlogodišnji trostruki kompilacijski CD  ” 20 dugih toplih leta”,  gitariste Vladana Vučkovića Paje.
Iako sam o Paji više puta pisao, uvek  kada su ovakvi autori i izvođači u pitanju, vredi iznova istaći da bez njihovog rada, angažmana, delovanja i prisustva, slika o tkzv. izgledu muzičkog života u ovoj i ovakvoj sredini bila bi i ostala nepotpuna.

 

 

 

 

Paja je i istaknut studijski svirač, stalni i neiozostavni deo orkestra Zdravka Čolića, a njegove gitarske usluge koristili su i koriste brojni ovdašnji sastavi i izvođači. A tu naravno nije i neće biti kraj njegovog angažmana za druge muzičare i muzikante.
Sa druge strane, njegova solo karijera koja može se reći kreće objavljivanjem solo albuma i radova, zvanično je započela 2000-e godine. Od tada do danas Paja je prošao dug put, objavljivao instrumentalne albume, gde je uvek naravno sa varijacijama davao i pružao slušaocima svoje viđenje fusion, etna i world music   elemenata. Bilo da su u pitanju autorski radovi, ili teme koje bi on sa saradnicima aranžmanski obrađivao.
Tako je i ovaj kompilacijski trostruki CD, gde su 4 numere ponovo aranžmanski obrađene, podeljen na 3 dela, odnosno 3 “zasebna” CD-a : CD1 -autorski radovi, CD2 – obrade, CD3 -etno.
Nema šta, ozbiljan opus i ozbiljan pečat ovog vrsnog instrumentaliste, koji je uvek tu da nesebično pomogne brojnim kolegama kada zatraže po koju sviračku uslugu na nekom snimku ili izdanju.
“20 dugih toplih leta”, ja bih dodao ipak teških, morbidnih, smrznutih, izopačenih, devastiranih, Paja je obojio svojim radovima, pokazujući da je vrstan i vanredan muzičar, sjajan gitarista, odličan aranžer, kakvih danas teško možemo pronaći u iole malo većem broju.

 

multimedia-music.com

 

vladanvuckovic.info