SOULHEDGE – “Future Sphere”

    
Share Button

(Soulhedge Music) 2021.
Digital
Electronic/fusion – SERBIA

 

Početkom januara meseca ove 2021-e godine, pojavilo se  izdanje Soulhedge-a, naziva “Future Sphere”. Grupu/projekat inače čine dva brata Jovanović iz Beograda, a ovo je njihovo treće po redu ostvarenje.

 

 

 

Reč je o instrumentalnom albumu sa 9 tema, koji je u osnovi baziran na electro tendencijama. Dodao bih nešto starije škole, gde same postavke ideja , kako  po principu nastajanja, načina tretiranja aranžmanskih rešenja, kao i finalne realizacije, više je nalik postupku po kojem su radili, stvarali, razmišljali i kreirali muziku akteri elektronske priče iz perioda 70-tih i 80-tih godina.

 

 

 

No, to samo po sebi nije ništa loše, već spada u izbor aktera, koji su kreirali muziku sa “Future Sphere” izdanja, koja je vrlo energična, ritmična, sa izuzetno jakim uplivima fusion elemenata. Dodao bih čak i pomalo skrivenih jazz fusion detalja, i to onih koji su bliski svojevremenim razmišljanjima legendarnog Herbie Hancocka. Takođe ima i tkzv. “space” dodataka, ali jednako bliskih nasleđu pomenutog ranijeg prošlog vremena.
“Future Sphere” sadrži uglavnom ujednačen i takođe vrlo slušljiv materijal, a očigledno je da i pored pomenutih evidentnih retro elemenata, braća Jovanović su pokazala da oblast, formu i tematiku koja ih u muzičkom i izražajnom smislu zanima –  dobro poznaju.

 

soulhedge.bandcamp.com/album/future-sphere