NAPALM JOB – “Kaži odjebi kome hoćeš”

    
Share Button

(Self-released) 2020.
EP digital
OI/punk – SERBIA

Krajem decembra 2020-e godine, beogradski OI freakovi – Napalm Job, objavili su u digitalnoj varijanti EP sa 6 songova, naziva ” Kaži odjebi kome hoćeš”. To je njihovo treće po redu izdanje, kojim bend pokazuje kako tokom kratkog vremenskog perioda  uspeva da bude diskografski aktivan i prisutan.

 

 

 

 

Napalm Job izvode izuzetno eksplozivnu varijantu punka, najviše britanske škole sa snažnim ubanim ( beogradskim ) pečatom. Tekstovi su im jasno angažovani,  jednostavno, nikoga oko sebe ne štede. Dve numere sa izdanja su delo drugih autora – “Nikad”, song 4 Skinsa, a tekst benda,  i Zabranjeno Pušenje klasik – “Put u središte rudnika”. Materijal za EP je snimljen u studiju “Machine 23”.
Napalm Job u pozitivnnom smislu u dobroj meri asociraju na saastave iz 80-tih godina, ali način samog pristupa pesmama, psihološki i realizatorski stav, potvrđuju da su svesni vremena i trenutka u kojem deluju.

 

 

 

“Kaži odjebi kome hoćeš”,  na neki način se može smatrati osveženjem kada govorimo o žanrovskim stremljenjima, kao i realizovanim izdanjima tokom poslednjih par godina unutar ovdašnjih punk kretanja. Vrlo je pohvalna energija koju bend nosi svojim muziciranjem, što je dodatni plus u tretiranju i opisivanju načina na kojeg izvode postavljeni materijal. Za žanrovske fanove reč je o vrlo preporučljivom ostvarenju,  na kojeg vredi obratiti pažnju.

 

 

facebook.com/napalmjob