LONG DUMB VOICES – “Demo EP”

    
Share Button

(Self – released ) 2020.
Digtal
Alter/indie rock/pop – SLOVENIA

Iz Ljubljane dolazi kvartet naziva – Long Dumb Voices. Postoje relaticno kratak vremenski period, a kako sami kažu, tokom ovih letnjih meseci, dovršili su 4 pesme, koje predstavljaju njihove demo snimke, istovremeno postavljene i  na “bandcamp” strani.

 

 

 

Ljubljančani ponuđeni materijal izvode na engleskom jeziku,  a sama muzička realizacija predstavlja varijantu alter rock/popa, koji je sa jedne strane izuzetno melodičan, a sa druge prilično influentan britanskim zvukom pridošlim iz 80-tih i 90-tih godina prošlog veka. Mora se priznati da su aranžmanska rešenja koja je bend kreirao raznolika, višeslojna, a činjenica je da u izvođačkom smislu im ne nedostaje ideja. Pored pomenutih uticaja koje sam od malo pre naveo, takođe je evidentno da kao sastav imaju šta da kažu i da  unutar  odsviranih tema, poseduju sasvim dovoljno količinu svojstvenosti,  bar za sada.

 

 

 

“Demo EP” ljubljanske grupe otkriva njihove potencijale, koji naravno tek treba da se postepeno realizuju i u svakom smislu ostvare. Od 4 prisutne numere, kao meni najintersantniju, izdvojio bih drugu po redu naziva “Bedtime Stories”.

 

 

 

facebook.com/longdumbvoices/?ref=page_internal