STEN MOL – “Final Days”

    
Share Button

(Self-released) 2020.
Digital
Stoner psychedelic rock/hard rock – CROATIA

Iz Varaždina dolazi sastav Sten Mol, čiji počeci datiraju od kraja 2014-e godine. Prvi demo su objavili 2015-e, naziva ” When Even Gods Fly Blind”.

Kako ističu, nakon čestih promena postave te godina muziciranja i nastupanja, početkom juna meseca 2020. objavljuju prvi EP sa 4 numere, naziva “Final Days”.

Sten Mol trenutno deluju kao trio, mada su  materijal realizovali i snimili kao kvartet. Pesme izvode na engleskom jeziku, a  sound predstavlja kombinaciju stoner psychedelic varijanti, koje su kombinovane sa jednom starijom formom hard rocka. Songovi su  intenzivni, aranžmani vrlo složeni, ali pametno postavljeni i koncipirani, a ekipa koja izvodi materijal deluje vrlo uigrano i usvirano. “Final Days” sadrži takođe ujednačen materijal, gde ne bih posebno izdvojio nijedan song, ali je evidentno da je kvalitet izražen, vidljiv, a momci koji su ga odsvirali, pokazali su da tačno znaju šta žele.

“Final Days” je jedno od onih izdanja pridošlih iz novije stoner kuhinje, koje se može smatrati u velikoj meri autentičnim, pa i ako ne odstupa previše od žanrovskih postulata, prilično je  originalno i drugačije od brojnih koje imamo prilike da čujemo poslednjih godina.

facebook.com/StenMolOfficial