VLADIMIR MARIČIĆ QUARTET featuring BRIAN LYNCH – “Rain Dance Live”

    
Share Button

(Self-released/Multimedia Music) 2019.
CD/digital
Jazz/etno jazz/latin – SERBIA

Vlada Maričić je jedan od ovdašnjih džezera čija karijera kontinuirano traje, diskografija mu je stalna, a  izazovi sa kojima se suočava u muzičkom smislu gotovo po pravilu su uvek drugačiji i raznovrsniji.

Poznavajući ga dugi niz godina, smatram da je jedan od vrsnijh intelektualaca u domaćem džez esnafu, koji kada vam dođe u goste u medijskim programima i emisijama, razgovor sa njim po “tradiciji”  biva  bogat, idejno i informativno zanimljiv i višeslojan.

Vladini albumi su uvek drugačiji, a aktuelno izdanje, kojeg je snimio sa svojim kvartetom, bogatije je aktivnim učešćem poznatog i etabliranog trubača Briana Lyncha. On je inače dobitnik “Grammy” nagrade za 2010-u godinu za saradnju  sa Eddie Palmierijem, a 2017-e je bio u nominaciji za svoj album “Madera Latina”.

“Rain Dance Live” je sniman tokom nastupa ove ekipe na “Beogradskom Jazz Festivalu” 26-og oktobra 2016. Pored Vlade, ostali članovi kvarteta su : basista Bata Božanić, bubnjar Petar Radmilović i perkusionista Lazaro Del Toro Vega.

Sedam numera/tema koje su se našle na albumu, najviše su sačinjene iz asortimana Vladinog materijala nastalog nakon 2000-e, a predstavljaju kombinaciju balkan etno džez i  latin/afro-cubana elemenata. Preslušavajući materijal, lako se dolazi do utiska da su Vlada Maričić Quartet i Brian Lynch bili veoma raspoloženi, nadahnuti, inspirisani za muziciranje koje je čak bilo neuobičajeno kompaktno i skladno, bez obzira na činjenicu kakvi majstori su ga interpretirali.

Inače, “Rain Dance Live” se pojavio krajem marta meseca 2019-e godine, kao samostalno izdanje Vlade Maričića, uz asistenciju i distribuciju  “Multimedia Music”-a.

 

facebook.com/vladaja

multimedia-music.com