REMEDY – “Ethiopian Mountains”

    
Share Button

(Ammonite Records) 2020.
LP/digital
Stoner/grunge/rock/hard rock – SERBIA

Beogradski sastav Remedy čine tri etablirana muzičara sa karijerama iza sebe, tako da su mnogi izveštači, reporteri i analitičari sa određenim logičnim razlogom nazvali ovu postavu super grupom.
Predvodi ih : Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn), glavni vokal gitara i trombon, basista je Ivan Petrović (Sharks,Snakes & Planes), a bubnjar Igor Škoro (BandX, Sunshine).

Tokom februara meseca 2020-e pojavio se i vinyl za “Ammonite Records”, sa intersantnim cover dizajnom, za kojeg je bio zadužen David Vartabedijan. Inače, album je sniman u beogradskom “Citadela ” studiju, pod producentskom palicom Luke Matkovića, koji je zajedno sa Stefan Tomijem bio i sound engineer.

Remedy izvode varijantu stoner/grunge opcije, koja se naslanja na 90-te godine, sa jasnim iskoracima ka rocku i hard rocku, dodao bih  izraženije retro varijante. A to samo po sebi ne mora biti mana, već izbor aktera. Materijal jeste ujednačen, ali ne i toliko upečatljiv, kakvim su ga možda mnogi očekivali, s obzirom na imena koja su učestvovala na njegovom stvaranju i kreiranju. Takođe se ne može ništa zameriti tehničko/zanatskoj realizaciji materijala od strane ovog tria, kao ni produkciji, koja je pokušala da pomiri autentičnost sadašnjeg trenutka sa pomenutim vidljivim retro iskoracima.
“Ethiopian Mountains” sadrži materijal koji ne ulazi na prvo slušanje, a sami songovi koje karakteriše složenija aranžmanska forma, moguće je da u “live” izvođenju dobijaju na jednoj izmenjenijoj slici, pa i donekle ubedljivijoj/drugačijoj krajnjoj poruci. Istakao bih  na kraju numeru “To The Moon”, po kvalitetu kao ubedljiviji deo od kompletno priređenog slušalačkog opusa.

 

facebook.com/remedypeople

ammonite.co.rs