NIFLUNGAR – “Remains Of The Old Roots” (Demo)

    
Share Button

(Self-released) 2020.
EP digital
Black metal – SERBIA

Iz Novog Sada dolazi bend -projekat naziva Niflungar, iza kojeg stoji bivši basista sastava Dethonation – Vladimir Čokorilo. Ovih dana su postavili svoje tri numere, dve vokalne i jedan instrumental, dostupne za skidanje i streamovanje, od kojih su dve od ranije realizovani singlovi, a jedna uslovno rečeno nova, a ona najavljuje i skori izlazak full-length izdanja.

Niflungar su na terenu black metala sa jasnim melodic uplivima, a sound koji je ponuđen preko priređenih numera predstavlja kombinaciju starije i novije škole pomenute žanrovske forme, s tim što bih dodao da sam način vokaliziranja više pripada old-school varijanti.
Teme kojima se Niflungar bave su poznate : nihilizam, Slovenski paganizam, mizanztopija, mitologija, hipokrizuija, dark age i slične varijante.

Sa svoje strane ekipa koja je priredila “Remains Of The Old Roots” Demo, dobro je upoznata sa postulatima žanra, kao i ograničenjima ove forme. Ideja je jasna, kao i sama realizacija, a vreme će pokazati istrajnost ekipe koja iza ove priče stoji.

facebook.com/niflungarblackmetal