QUIET PROTEST – “Melody Of Melancholy”

    
Share Button

(Self -released) 2019.
Digital
Alter metal/alter rock/darkwave-CROATIA

Iz Zagreba dolazi sastav Quiet Protest, čiji je staž postojanja i delovanja negde oko dve godine.Krajem decembra meseca odlazeće 2019-e, u digitalnoj formi su se oglasili realizacijom debi albuma, naziva “Melody Of Melancholy”.

Na svoj način, Quiet Protest pokušavaju da ponude originalnost u autorskom i izvođačkom izrazu. Songovi su urađeni na engleskom jeziku, ima ih ukupno 6, a sama muzika predstavlja miks više žanrovskih idioma. Najviše je tu nekakvog alter metala, kombinovanog sa darkwave-om, uz dodatke alter rock varijanti i još ponekih drugih žanrovskih upadica.

Iako se same pesme razlikuju u određenoj meri među sobom, jasna je određena povezanost i koncept kojeg su mladi zagrepčani ponudili na svom debiju. Puno polažu na atmosferičnost songova, gde preovladava melanholičnost koja je glavna karakteristika, kao i vodilja kompletnog priređenog pristupa. Primećuje se da su puno radili na aranžmanima samih songova, koji su na određenim pesmama ubedljiviji, a na nekim malo manje konzistentni. No, svakako da je i iskustvo u igri, koje će vremenom ukoliko istraju postati njihovim saveznikom. Određeni uticaji proizašli iz 90-tih godina prošlog veka, takođe su primetni.

Producent materijala bio je Antonio Zadro, koji je dodatno “naglasio” samu atmosferičnost pomenutih pesama.
Od 6 ponuđenih songova, izdvojio bih numeru ” The Day After”,  kao jednu od ubedljivijih sa izdanja.

facebook.com/QuietProtest