SickBreed – “The Joy In Deception”

    
Share Button

(Self -released) 2019.
Digital
Alter rock/grunge/crossover – SLOVENIA

Iz Ljubljane dolazi po godinama mlad sastav, naziva SickBreed, kojeg čine : Maks Drobež, Andraž Leben i Leon Samotorčan. Postoje od decembra 2014-e , a nedavno su u digitalnoj formi objavili i svoj debitantski full-length sa 8 songova, naziva “The Joy In Deception”.

SickBreed su eksplozivna postava, koja svoje songove izvodi na engleskom jeziku, a dualistički tekstovi bave se globalnim političkim i kulturno-životnim fenomenima, kao i traganju članova grupe za svojim mestom u jednom takvom okruženju.

SickBreed zvuče, kako bi rekli beogradskim žargonom  “napucano”, ali ovaj termin nema nikakvu ironičnu konotaciju. Deluju prilično ubedljivo, uvežbano, usvirano, sami songovi poseduju jednu razornu energiju, a zvuk se zasniva na kombinaciji više idioma, kao što su : alter rock, grunge, noise, 90’s rock, punk…

Ovakvom kombinacijom dobijamo svojevrsni crossover, kojeg se članovi postave drže od prve do poslednje numere, dajući  kompletnom materijalu svoju ličnu snažnu mladalačku, rekao bih pomalo divlju energiju, strast i gotovo obaveznu intuitivnost koja predstavlja takođe neizostavan segment samog načina interpretacije i prihvatanja psihologije pesme kao takve. Glavna figura u grupi je autor, gitarista i pevač Maks Drobež, čiji često postavljen screamo vokal dodaje samom materijalu stepen povišene dramatičnosti. Album je sniman, miksovan i masterizovan u studiju “Evolucija”, pod “dirigentskom” palicom Simona Jovanovića. Za aranžmane songova zaslužan je kompletan bend, a za intersantan cover art izdanja – Tjaša Nemanić.

Svojim  debitantskim albumom, mladi ljubljančani su vrlo agresivno i beskompromisno krenuli, želeći da pokažu na samom diskografskom početku, koliko znaju i vrede. Videćemo, kako će se stvari po njih odvijati u dolazećim danima, kao i koliko su spremni da se u svim ostalim  segmentima nastupajuće karijere, suoče sa nezaobilaznim izazovima.

facebook.com/SickBreedband