NATT – “Natt”

    
Share Button

(Self – released) 2019.
EP digital
Epic crust/doom – SLOVENIA

Novije ime na slovenačkoj underground sceni je i sastav naziva Natt. Inače značenje imena je preuzeto od švedske reči za noć – night. Dolaze iz Ljubljane,a ovih dana su se putem svoje “Bandcamp” strane oglasili realizacijom istoimenog EP-a sa tri numere.

Natt deluju u formaciji kvarteta, kojeg čine : Dan – vocal, bass, Joao -drums, Primož – guitar i Gregor – guitar. Tri songa koje su ponudili u digitalnoj varijanti zovu se : “Endless War”, “Forgiveness” i”Fallen Souls”.
Kako sami kažu inspiraciju nalaze u žanrovskim formama kao što su : crust, darkwave, metal, hardcore i punk. Svoju muziku nazivaju epic crustom, ali bih dodao sa vrlo izraženim elementima dooma. Growl vokaliziranje predstavlja takođe odliku njihovih songova, koji su uglavnom urađeni u sporijem – srednjem tempu. Teški rifovi i pomenuti opor growl vokal prate strukturu samih pesama, odnosno kompletnog materijala i manje-više tu je sve jasno, nema nekih preteranih dilema ili ti nejasnoća.

Natt su se sa svoje strane trudili da budu koliko je to moguće više ubedljivi u  izvođačkim stavovima, no videćemo na kakvu prihvaćenost će u samoj Sloveniji  njihov izražajni pristup naići.
Materijal je sniman u “Subart” studiju u Kranju, a sama produkcija više naginje ka jednoj metaliziranoj death, ili pomenutoj doom izvođačkoj opciji.

facebook.com/Nattband