EX REVOLVERI – “Živeti hoću!”

    
Share Button

(Odličan Hrčak) 2019.
CD/digital
Rock/rock’n’roll/rhythm and blues – SERBIA

Vlada Jakšić i njegovi EX Revolveri su prilično brzo (za uobičajene standarde ), nakon povratničkog albuma “Izvan okvira” (Odličan Hrčak,2018.), rešili da objave i realizuju “live” izdanje, a tako i bi.

Nastup snimljen u prostoru beogradskog “Elektropionira”,za brojne ovdašnje muzičke  konzumente kultnog i tkzv. “in” mesta, 1.decembra 2018. “pretočen” je uz miks i postprodukciju u koncertno izdanje dostupno na uvid javnosti, za sada pored digitalne varijante i putem CD-a, a videćemo da li će eventualno u doglednom vremenu u ponudi biti i vinilno izdanje.

“Izvan okvira” je po mom mišljenju bilo jedno od ubedljivijih rock ostvarenja realizovanih u Srbiji tokom 2018-e godine, kojim su Vlada Jakšić i njegovi kompanjoni najavili da su spremni za predstavljanje auditorijumu u što boljem i ubedljivijem svetlu. Nisam siguran da je sama promocija tekla na željeni način,niti da je bila najspretnija, a takođe deluje da se  sam status grupe  nije pomerio onoliko napred, kolika su bila očekivanja samih aktera, kao i dela javnosti koji podržava muzički pristup iza kojeg ova ekipa stoji.

EX Revolveri, a i ranije Revolveri su oduvek bili najintersantniji i “oni pravi” uživo  na stage-u i u kontaktu s publikom, pa i iz tog razloga je postojala želja da se u pomenutom relativno kratkom vremenskom intervalu, nakon realizacije studijskog albuma, uradi, snimi i objavi “live izdanje”.
Na “Živeti hoću!” albumu se našlo 14 pesama, koje su poznavajući opus i pristup benda odranije možda malo više zazvučale  “ispeglanije” nego što je bilo za očekivati, ali na kraju to je bio  i izbor grupe. Pored Vlade Jakšića, frontmena i glavnog autora, album su snimili , da krenem redom,  drugi po važnosti lik -gitarista Dejan Radisavljević Role, zatim takođe gitarista -Vladimir Đorđević, basista Dejan Matekalo,  klavijaturista -Saša Knežević i bubnjar Vladimir Markoski.

Nijednog momenta ne treba sumnjati da su EX Revolveri pošteno otprašili materijal kojeg su izabrali za ovaj koncertni album, potvrđujući da su kao ekipa dovoljno uigrani i usvirani, a za šta je bilo potrebno određeno vreme da se kockice sklope, a način razmišljanja lidera grupe adekvatno reflektuje na ostatak postave.

Ex Revolveri tokom protekle dve sezone nisu statusno uspeli da naprave očekivani iskorak, iako sama muzika i poruka koju distribuiraju pokazuje da su željni dokazivanja, da municije imaju sasvim dovoljno, kao i volje da tok karijere nastave u pravcu gde će se u nekom delu puta  pojaviti očekivani “benefit”. Neplanirani događaji su ovdašnja realnost, ali se nadam da će EX Revolveri potvrditi da su danas, nakon godina isprekidane karijere i raznih personalnih turbulencija odlučni da punim plućima idu dalje, ne osvrćući se na prošle dane i godine koje su iza svih nas.

facebook.com/ExRevolveri