“Cor”… album ljubljanskog sastava Ambra u ponudi od 5. maja 2019!

    
Share Button

Novija slovenačka scena je nažalost bar što se informacija i promotivnih delatnosti tiče, čini se sve udaljenija od ostatka potencijalng zaintersovanog auditorijuma, naseljenog na prostoru nekadašnje zajedničke države. Takav trend je već duži niz godina kontinuirano prisutan, a krivicu zbog pomenutog stanja treba tražiti na više strana, no očigledno je  takođe da noviji slovenački sastavi se i ne trude dovoljno da  delovanje i rad promovišu puno van granica svoje zemlje i sredine. Šteta, jer poslednjih godina u Sloveniji se pojavio veliki broj zanimljivih sastava i generalno aktera koji itekako imaju šta da kažu i ponude.

Ljubljanski bend Ambra je jedan od onih koji potencijalno poseduju mogućnosti za “proboj”. Muzički su intersantni, a sam stil predstavlja kombinaciju više idioma od dark rocka, metala,grunga do vrlo osobenih alter rock komponenti. Postoje od 2015-e godine, 2016-e, objavljuju prvi EP, a od 5.maja ove 2019. javnosti se preedstavljaju  full-length izdanjem naziva “Cor”. Deluju u postavi kvinteta,  njihov album je urađen u formatu CD-a, a dostupan je putem njihove “bandcamp” strane i u digitalnoj formi.

Na albumu se nalazi 10 songova, interpretiranih na engleskom jeziku, koje toplo preporučujem ukoliko ste u prilici i imate želju  da preslušate..

facebook.com/ambraband