SLUND – “Lean Mean Slunding Machine”

    
Share Button

(Bruxism Records) 2019.
EP CD/cassette/digital
Grindcore/powerviolence/sludgecore -SLOVENIA

Iza naziva Slund stoji jedno lice, odnosno one-man band, imenom i prezimenom Igor Mortis, koji je bar što se postavljenih materijala  na svojoj “bandcamp” strani tiče, aktivan od 2017-e godine, a objavljuje što EP, što full-length izdanja, a aktuelno, dostupno od 5.aprila 2019. zove se “Lean Mean Slunding Machine” i na njemu se nalazi 13 ekstremno kratkih i brzih songova, sveukupnog trajanja 4 minuta i 56 sekundi.

Slund je na terenu starije škole grindcore/powerviolence tendencija, gde sama realizacija je u očekivanom skladu sa ostalim tehničkim parametrima, ma kako se oni nekome sviđali ili ne. Naravno, grindcore kao forma nije za svako uho, činjenica je da ovaj region poslednjih godina oskudeva sa sastavima pomenute varijante, setimo se samo značaja i uloge koju su tokom 90-tih godina imali momci iz beogradske Acroholie, no stvari idu dalje, a žanrovske tendencije unutar grindcora takođe teku nekom svojom linijom.

“Lean Mean Slunding Machine” se dovoljno razlikuje od pesme do pesme,odnosno od kratkotrajnih sekundi koje razdvajaju različite ovde postavljene teme i slušalački, opet ističem ako naginjete ovakvoj formi,  nije jednoličan za nekakvo  analiziranje.
Pored pomenute digitalne opcije, Slund je upriličio i kasetno kao i CD izdanje “Lean Mean Slunding Machine” EP-a.

 

slund.bandcamp.com/album/lean-mean-slunding-machine