MORTAL KOMBAT – “Decenija”

    
Share Button

(Hardwired) 2019.
Digital
Metal/punk-SERBIA

Beogradski sastav Mortal Kombat, ovih dana se oglasio realizacijom novog albuma, naziva – “Decenija”, koji ujedno nazivom  i vremenski  obeležava period egzistiranja grupe. Za sada je dostupan u digitalnoj formi, očekuje se i CD, a izdavač je “Hardwired”.

Na albumu se našlo 12 songova, snimanih u studiju “Blaze”pod producentskom palicom Miloša Mihajlovića. Album ujedno najavljuje i skorašnje koncerte grupe u Hrvatskoj, kao i tradicionalni happening ” Anti Evrovizijski ” koncert, koji bi trebao biti održan 18-og maja u hali sportova “Ranko Žeravica”.

žMortal Kombat su sastav,koji je naročito pre nekih 7-8 godina uspeo da u samom Beogradu izraženije i značajnije skrene pažnju publike na vlastito delovanje,prevashodno ubedljivim koncertnim nastupima. Kasnije  se ta uzajamna energija pomalo istrošila,ali se za beogradski sastav može reći da su na sebi svojstven način vrlo agresivno i decidno nastavljali da svoje ideje prevashodno koncertno šire i promovišu pred sve većim brojem publike.
Ma kako isticali da je”Decenija”do sada njihovo najubedljivije izdanje,ličnog sam mišljenja da se ne razlikuje preterano od nekih prethodnih,jedino što pomenuta izvođačko-sviračka agresivnost sa jedne,kao i još radikalniji tekstualni iskoraci sa druge strane, potvrđuju da je kod članova postave,postojala rešenost da sama konceptualna forma izdanja, se na određeni način pomalo “distancira” od ranijih realizatorskih postavki i ostvarenja. Decenija” je takođe manje melodično ostvarenje od prethodnih, ako je uopšte melodičnost jedna od “karata” koje su u opticaju kada govorimo o stavovima benda,ali da ponovim da je izvođačka”brutalnost”,sviračka agresivnost  i tekstualna decidnost”pomerenija”, no što je to bio slučaj na ranijim snimcima.

Nisam siguran da će Mortal Kombat aktuelnim ostvarenjem pridobiti  veći broj publike,ali takođe i da neće praktično ništa izgubiti kod onih  starih pristalica.Izuzetno su kvantitativno/brojčano praćeni  na”youtube”-u, što je podatak za respekt,kao i činjenica sa kojom se ne mogu pohvaliti neki drugi akteri/sastavi, koji su na terenu popularniji ili uspešniji od ove beogradske ekipe.

mortalkombatbend.com/audio-download/2019-decenija