CRVI – “Šta si to uradio?”

    
Share Button

(Više manje zauvijek) 2019.
Digital
Experimental/art rock/noise – SERBIA

Nakon dvogodišnje pauze od realizacije debitantskog albuma “Piše nam se dobro” (2017.), beogradski sastav Crvi, ovih dana je javnosti upriličio svoje drugo po redu ostvarenje naziva “Šta si to uradio?” na kojem se našlo  9 songova, dostupnih putem njihove bandcamp strane.

Crvi su bend koji je tokom relativno kratkog vremenskog perioda uspeo da ubedi zaintersovanu javnost koja je pratila i prati njihovo delovanje, da su akt koji muzički eksperimentiše, istražuje i na neki svoj način eksploatiše žanrovske varijante i zvučne opcije. Do sada su nekoliko puta bili prinuđeni da menjaju članove postave, ali njihova izražajna ideja je uglavnom imala i postavljala je u izvođačkom smislu slične ciljeve.

“Šta si to uradio?” sadrži materijal koji je različit međusobom, ali kroz kojeg se prepliću eksperimental, alter rock,noise elementi, često disonantni, dok tekstualnu formu prate motivi i životna iskustva iz ovdašnje njihove svakodnevnice. Jedna beskompromisnost u samoj postavci i realizaciji je primetna i evidentna, a bend ne odstupa od takve realizacije  tokom trajanja kompletnog albuma. Inače materijal je snimila sledeća četvorka:

Damjan Babić – vokal/gitara
Vladimir Pejković – bas/vokal,
Sergej Sokolov – gitara,
Andrej Mladenović – bubnjevi,

dok je za intersantno rešenje covera bila zadužena Mina Đukić.

Album je sniman u beogradskom “Down There”  studiu u saradnji sa Urošem Milkićem ( pojedina dosnimavanja su se odigravala u beografskom studiju “Zmaj”),a imali su pomoć i od nekolicine prijatelja koji su učestvovali u realizaciji kompletne priče.

Crvi kako kažu oni koji su ih gledali “uživo” malo koga ostavljaju ravnodušnim, iako je činjenica da njihov sound kao i sam pristup nije blizak svakom “uhu”. Aktuelni,kao i prethodni album, dostupni su kao što sam već spomenuo preko nihove bandcamp strane, pa ako do sada niste, evo prilike da se informišete kako to Crvi rade i što je još važnije, kako muzički razmišljaju.

facebook.com/grupacrvi