NIKOM NIŠTA – “U inat sivilu”

    
Share Button

(Metropolis Music) 2018.
CD/digital
Melodic rock/melodic punk rock/alter rock/power pop – SERBIA

Tokom novembra meseca prošle 2018-e, kragujevački sastav Nikom Ništa objavio je album za beogradskog izdavača “Metropolis Music”.

Inače bend koji deluje u formaciji kvarteta, kontinuirano je na sceni od 2008-e godine, a nekada su se zvali Violet. Do sada su prošli puno toga, priličan broj koncerata, učešća na takmičarskim manifestacijama, a realizacija debi albuma ih je dočekala kao već uveliko formiranu ekipu, koja je imala jasnu sliku i percepciju na koji  način i sa kakvom izražajnom postavkom se treba predstaviti publici i potencijalno zaintersovanom slušalačkom auditorijumu.
“U inat sivilu” je album sa 10 pesama. Za tekstove je bio zadužen Branko Dimitrijević, a za muziku Milan Mimmy Kostadinović,sem songa “Brže od straha” koje je delo Save Mirovića. Aranžmane su radili svi zajedno, a uloga producenta pripala je  Ivanu Iliću Ćili-ju.

Nikom Ništa se  na iskren i neuvijen način i pre svega izrazito emotivan  obraćaju potencijalnom slušaocu. Vokalna dimenzija,kao i generalna melodičnost odnosi prevagu nad sviračkom varijantom, mada je sama produkcija postavljena tako da svi izvođački atributi ove kragujevačke ekipe zvuče jednako ubedljivo i na određeni način autentično. Nikom Ništa se u pristupu oslanjaju na postulate 90’s i 80’s varijante,a  izražajna forma predstavlja miks od melodic rock, melodic punk elemenata, pa sve do power pop varijacija..
Songovi lako ulaze u uho veći na prvo slušanje, a  manja zamerka može se uputiti određenom istaknutijem”manirističkom” pristupu u tretiranju samog “otiska” pesama, koji donekle “udaljuje”  autorsku autentičnost i originalnost njihove kompletne poruke.

“U inat sivilu” je izdanje sa kojim je bend zaokružio svoju dosadašnju fazu rada i delovanja,i sa kojim kreće u novu etapu borbe za adekvatno nalaženje mesta pod suncem na ovdašnjim i regionalnim muzičkim prostorima.

metropolismusic.rs