KORLAT – “Like Father Like Son”

    
Share Button

KORLAT..Like Father Like Sun..Cover(Self – released ) 2018.
Digital
Alter rock/dark pop/various genres – CROATIA

Kantautor iz Knina, Korlat neposredno pred odlazak 2018-e, objavio je u sopstvenoj režiji album sa 15 singova u digitalnoj varijanti, koji je dostupan putem njegove “Bandcamp” strane.
“Like Father Like Son” sadrži materijal koji  se sastoji od novijih i starih songova, a raspon njihovog nastajanja je nekih dvadesetak godina. On je sve to sam snimio, sredio i obradio u home studio varijanti i finalni proizvod je dat na uvid javnosti.

Korlatove pesme su rađene u maniru alter/ indie tendencija sa jasnim uplivima rocka i nekog njegovog dark popa, preko kojih se prepliću ambiental/atmospheric elementi, pa i neka blaga doza psychedelic varijacija. Ima tu uticaja pridošlih iz 90-tih godina, ali se može reći da je Korlat uspeo da pronađe neku sopstvenu formulu kojom prilagođava i trasira svoje autorske ideje. Treba takođe istaći da su songovi strukturno prilično složeni, a sam materijal ovde prisutan je različit među sobom.Takođe i odnos vokalnih i instrumentalnih delova/pasaža varira od slučaja do slučaja, odnosno od pesme do pesme.
“Like Father Like Son” nije prihvatljiv na prvo slušanje, već zahteva pažnju i otkriva se ” postepeno”.
Samo objavljivanje pomenutog materijala, zaokružuje autorovu dosadašnju muzičku fazu, a kako sam kaže trenutno radi na pisanju muzike za pozorište.

facebook.com/dkorlat

korlat.bandcamp.com/album/like-father-like-son