KUGA – “Vatra u nama”

    
Share Button

KUGA..Vatra u nama..CDCover(One Records) 2018.
CD/ digital
Thrash/speed/heavy metal – SERBIA

Beogradski sastav Kuga je  aktivan praktično od 2003-e godine na domaćoj metal sceni. Do sada su često menjali postave,a sve vreme ih predvodi ključna figura, pevač Bojan Ljiljak.

Predstavnici su old shool varijante thrash / speed metala, duboko verzirani u 80-te godine, ali sa pristupom koji otkriva dovoljno  elemenata originalnosti i autentičnosti.

Songove izvode na maternjem jeziku a sam sound postavljen je tako da je u prvom planu istaknut vokal pomenutog pevača Bojana Ljiljka,dok u pozadini gitarska riff kanonada sasvim relevantno upotpunjuje sve eventualne praznine.Njihov prethodni album iz 2010-e godine “Najcrnje noći”,  je najavio potencijale i domete benda, koji su na aktuelnom albumu, objavljenom marta ove 2018-e godine prošireni, ubedljivije postavljeni, uz vidljivu izvođačku  zrelost kompletne postave.

“Vatra u nama” je album sa 8 pesama, sniman tokom 2016-e godine u zemunskom studiju “Orvel”, a snimatelj je bio Danilo Orbović. Za produkciju je bio zadužen kolega iz grupeKarizma – Dejan Jelfan Jelisavčić, koji je na “starinski” pomenuti old school način postavio sam miks prisutnih songova.

“Vatra u nama” je album  apsolutno prihvatljiv za pristalice starijih tendencija unutar thrash pravca,ali koji priređenim kvalitetom takođe može biti preporučljiv  i za one druge metal poklonike,kojima pomenuta forma  nije najmilija. Bojan Ljiljak i ekipa su na pravom putu,a “Vatra u nama”  potvrđuje izvođački i autorski napredak beogradskog sastava.

kugaofficial.com