DEAN DVORNIK – “Da je meni biti more”

    
Share Button

DEAN DVORNIK..Da je meni biti more.CDCover(Croatia Records) 2018.
CD/digital
Pop / funk pop – CROATIA

Iako njegova karijera za širu, uglavnom van Hrvatsku javnost nije bila toliko nazovimo transparentna, kao što je bio slučaj sa karijerom brata Dina, Dean je istina sa pauzama i prekidima prisutan u muzičkim tokovima od sada već davnih 80-tih godina.

Zajedno sa bratom kreirao je priču oko sastava Kineski Zid, čiji danas za vinilne kolekcionare redak  albumski diskografski proizvod, pokazuje i dokazuje, kako je porodica Dvornik na svoj dalmatinski način razmišljala o funku.
Dean je tokom pomenute isprekidane karijere, zajedno sa najnovijim  ukupno objavio 6 albumskih izdanja, a aktuelni  – “Da je meni biti more”, pripreman je, kreiran i stvaran punih pet godina.

Kroz 10 songova Dean na svoj način komunicira sa pop formom koju ispunjavaju funk ritmovi, plesno i lepršavo aranžmansko okruženje, dodao bih i letnja atmosfera kao neizostavni dodatak samoj psihologiji songova. Dean je autor muzike, a neke od tekstova napisali su : Roni Lepej, Ivo Nuić, ZoranPopović i Srećko Lipovac. Takođe se kao gosti na pojedinim numerama pojavljuju : Klapa More, Kristina Boban, Boško Jović i Maggy X.

“Da je meni biti more”, kroz pesme kao i kompletnu ponuđenu atmosferu potvrđuje kako je pevač uspeo da pronađe svoj vrlo autentičan kompozitorski izraz, kojeg neki mogu protumačiti kao varijantu muzike lakih  ili lakših nota, ali činjenica je da određena izvođačka kompleksnost materijala pokazuje kako pevač nije autorski išao samo na “jednu” očekivaniju stranu.

“Da je meni biti more” sačinjen je od vrlo slušljivih pa i i radijski prijemčivih i hitičnih songova,  čija prisutnost  i prihvaćenost naročito na domaćem terenu, verujem da će biti ostvarena na koliko je to moguće željeni način.  Ostaje još uvek da se uradi puno toga na promociji u onim ostalim delovima nekada zajedničkog prostora, koji je uglavnom vrlo oskudno upoznat sa karijerom Deana Dvornika.

crorec.net