ORGANIZAM – Intergalaktički cirkus”

    
Share Button

ORGANIZAM..CDCover actual(Long Play) 2018.
CD/digital
Various rock genres/electronic – SERBIA

Beogradski sastav Organizam započeo je svoju muzičku priču 2011-e godine, da bi od sledeće 2012-e, kako članovi benda kažu ozbiljnije krenuli sa radom na pesmama i generalnom pristupu.

Učestvovali su tokom dolazećih godina na nekoliko zapaženih regionalnih festivala, imali su i personalne promene, ali je činjenica da su tokom perioda do realizacije full-length albuma, pedantno i predano radili na kreiranju nečega što se može nazvati njihovim soundom.
Promoterska i koncertna agencija ” Long Play” krajem aprila ove 2018-e objavljuje album beogradskog akta, na kojem se našlo 9 pesama. Sastav svoj muzički koncept naziva – eklektikom, a on u izvođačkim smislu predstavlja kombinaciju različitih rock idioma i electronike. Može se reći da su uspeli da izgrade neki svoj stil i način izražavanja, koji u tekstualnom smislu ume da bude angažovan, bilo da se radi o tkzv. socijalnim temama ili događajima koji okupiraju  (ljudska) bića i dešavanja koja su oko njih.

“Intergalaktički cirkus” nije izdanje koje se sluša samo jednom, pa se o njemu jednostavno izgradi sud, već on jednostavno “traži” i tera slušaoca da ponuđeni materijal čuje još koji put i pokuša da otkrije šta je to pisac ili pisci imao(li) da kaže(u).

Ne bi bilo netačno pa reći kako Organizam nije baš uspeo preko svih ovde realizovanih numera da “istera” ubedljivo svoju ideju, ali istraživački elemenat prisutan preko aranžmana songova je za svaku pohvalu i respekt.
“Intergalaktički cirkus” nije album za svakoga ili svačiji ukus, ali otkriva beogradski sastav kao bend spreman da traga za onom “retkom esencijom”.

longplay.rs

facebook.com/organizamband