UKRATKO ŠTEF – “Ukratko Štef”

    
Share Button

Ukratko Stef..Cover(Self-released) 2018.
Digital
Punk – SERBIA

Iz Pančeva dolazi sastav zanimljivog imena – Ukratko Štef, čiji počeci datiraju od 2011-e godine.
Poslednjih dana jula objavili su debi album, koji je za sada dostupan putem njihovog youtube kanala, a kako kažu uskoro bi  se materijal trebao pojaviti i na CD-u.

Deluju u formaciji kvarteta, a oslanjaju se na tendencije punka, old school varijante. Pesme su im kratke, direktne, jasne, idejno vrlo “opisne”. Pevaju i pripovedaju o problemima i stvarima koje ih okružuju, pri čemu je neizbežan socijalni i politički stav  realistično prikazan u većini od ovde prisutnog materijala.

Ukratko Stef..band PictureSongovi su odsvirani brzo, bez nepotrebnog mudrovanja, street punk filozofija je takođe izražena, a činjenica je da puno strasti i neskrivene energije ulažu u materijal kojeg su priredili.
Po informacijama sa njihovog facebook profila, deluje da su prilično aktivni što se koncertnih dešavanja tiče, a to je sigurno za svaku pohvalu.
Na albumu se našlo 14 songova, 13 autorskih i jedan cover – “Ja se ne menjam” ( The Specials, Snuff).
Da rezimiram na kraju..Ukratko Štef vrlo nadahnuto i predano interpretitraju svoj materijal, stavovi su im bez sumnje ispravni, vrlo su direktni i očekivano sirovi.Što se originalnosti tiče, tu bi mogli još  da porade, ali njihovo najjače oružje su odlučnost, energija i strast koja je neizostavni deo njihovog kompletnog pristupa i image-a.

facebook.com/ukratkostef