DEMOLITION GROUP – “Pojdiva tja”

    
Share Button

DEMOLITION GROUP..CDCover(Sintetic Production) 2018.
CD/digital
Alter rock/fusion/funk/free-style/avangarde – SLOVENIA

Doajeni slovenačkog undergrounda od maja meseca ove 2018-e imaju novi album, naziva “Pojdiva tja”. On je realizovan nakon skoro trogodišnje diskografske pauze od objavljivanja prethodnog “Zlagano sonce” (2015.), kao i posle određenih personalnih promena u postavi.

Za Demolition Group, kao i za sastave čiji su akteri članovi postave bili, a  koji su prethodili nastajanju ovog benda, može se reći da su tokom godina i delom isprekidane karijere ostavili puno toga iza sebe, uspevajući da slovenačku,a u jednom periodu i Ex-yugoslovensku nezavisnu scenu učine zanimljivom i intersantnom, zahvaljujući upravo svom kreativnom doprinosu. Nisu svi albumi, kao i sve faze karijere bivale jednako intrigrantne ili autorski zanimljive, ali sa svoje strane ekipa koja je činila Demolition Group davala je unutar okolnosti uvek maksimum od svojih mogućnosti.

Demolition Group.actual pictureDemolition Group su u jednom dužem periodu imali primerenu popularnost u Beogradu,ne mogu baš da kažem da je isto tako bilo na teritoriji većeg dela Srbije, ali su u glavnom gradu imali dosta uspeha, bivali praćeni i održavali su vrlo posećene koncertne nastupe. Nisam siguran da je i danas baš takav slučaj, ali ne mora da znači da se neke stvari oko karijere grupe na neslovenačkom tržištu neće pokrenuti na ovaj ili onaj način.

“Pojdiva tja” sa 9 priređenih songova je može se reći jedno očekivano izdanje benda, koje ipak pored ranije postavljenih postulata u dobroj meri ima pozitivan iskorak ka sadašnjem trenutku. I dalje je prisutan jedan miks funk i fusion elemenata, kombinovanih sa “tvrdom” elektronikom, koje prate zvuci saxofona.Demolition Group su  jaki sa aranžmanima, a kao što se da primetiti, energija koja je uvek bivala njihovim  oružjem, “oseti” se i preko ovde prisutnih snimaka. Produkcija Matjaža Pegama je verodostojno  “prošla” kroz  um članova postave i čini se da što se samog sounda tiče, to je u ovom momentu za sam sastav i najvažnije. U prevodu, dovoljno sveže, ali bez tektonskih pomeranja.
Slovenački sastav je poznat i po vrlo ubedljivim “live” nastupima, pa ukoliko vam se ukaže prilika, a nastupaju u nekoj blizini vaše destinacije, ne oklevajte da se suočite sa njihovim koncertnim izazovom. Bez obzira kakve afinitete imali prema žanrovskim varijantama koje Slovenci nude, uživo sve to zna da bude dovoljno moćno i snažno.

demolitiongroup.si