ICE CREAM MAN – “On The Shoot”

    
Share Button

ICE CREAM MAN...On The Shoot..CDCover(Metropolis Music ) 2018.
CD/digital
Blues/country blues/roots music – SERBIA

Nakon nešto kraćeg vremenskog perioda od dve godine, Mića Luković aka Ice Cream Man se oglašava novim diskografskim produktom, albumom naziva “On The Shoot”.

Nekadašnji glavni čovek sastava Long Noses, od perioda građenja solo karijere, prepoznat je kao osoba koja nastupa samostalno, kao one-man band, pri čemu pored sviranja gitare i usne harmonike prati sebe i na tkzv.”udaračkim ” instrumentima. Brojni nastupi najviše po beogradskim klupskim prostorima, pokazali su da njegovo poznavanje acoustic i country bluesa nije malo i da što je od neizostavnog značaja, kroz songove koje interpretira ostavlja jasan autorski pečat.

Na tom tragu, Luković nastavlja i sa aktuelnim izdanjem “On The Shoot”, objavljenim za “Metropolis Music”, na kojem se predstavio kroz 9 numera, koje su u studijskoj formi imale i sviračku nadgradnju gostujućih muzičara. Materijal je snimljen u “Greenwood sound” studiju, sound inženjeri bili su : Zlatan Vorkapić i Dušan Janković, dok je za miks i mastering, sem za jednu kompoziciju bio zadužen Nebojša Nikolić, aka Skeleton Man.

Ice Cream Man..personal pictureCountry blues, roots blues, generalno roots music varijante karakterišu i aktuelni album Ice Cream Mana, gde je itekako primetna autorova potpuna posvećenost i okrenutost pomenutim muzičkim formama. Priređen materijal je ujednačen, ali moram dodati sem ako niste die hard fan ovakvih izražajnih formi, sa druge strane nije nimalo lak za slušanje i nazovimo to – šire prihvatanje.

Uostalom, beskompromisnost Ice Cream Mana je evidentna od prvih dana njegove solo karijere, pa se tu nema šta dodati ili oduzeti. Dodao bih, da nažalost paralelno sa rastućim izvođačkim profesionalizmom i ubedljivošću, ne ide i sama promocija karijere ovog umetnika, koja je sa prošlim albumom izostala, a kako stvari stoje, ni za sada ne pokazuje određene relevantnije pomake.
“On The Shoot” potvrđuje  sa druge strane kontinuitet kreativnog razvoja Ice Cream Mana.

Fotografija Ice Cream Mana :  Slaven Dević

facebook.com/ICMblues