BAMWISE – “Soundproof”

    
Share Button

BAMWISE..Soundproof..CDCover(PDV records) 2017.
CD/LP/digital
Electronic/dub – CROATIA

Na svom nedavnom boravku u Puli, imao sam veliko zadovoljstvo da se upoznam sa ekipom iz izdavačke kuće “PDV records”, kao i predstavnicima brojnih gradskih sastava. Jedno od izdanja, koje sam tom prilikom dobio iz respektabilnog kataloga pomenutog diskografa je i album sastava Bamwise – “Soundproof”.

Bamwise su zagrebački electronic/dub akt, koji predstavlja u izražajnom i izvođačkom smislu kooperaciju pet članova postave ( muzičara ) i VJ-a. Postoje od 2008-e godine, i do sada su uknjižili priličan broj nastupa u Evropi i regionu.
Aktuelni “Soundproof” kroz 8 tema predstavlja  vrlo izazovno putovanje kroz prostor electronic/dub filma, na jedan ekspresivan, moderan i nada sve uzbudljiv način. Hipnotišući ritmovi, česti breikovi i zvučni prelazi, nijednog sekunda slušaoca ne ostavljaju u razmišljanju kako pred sobom imaju još jedan od brojnih electro/dub izdanja sa sličnom zvučnom koncepcijom. naprotiv, istražiteljski nerv članova postave je značajno izražen, i kada jednom provučete kroz player njihovu muziku, ili je jednostavno imate na vinilu, ili preslušate kroz druge digitalne varijante, dobijate želju da se ovakvoj muzici još po koji put vratite.

Sam materijal je miksovan, BAMWISE..Band Picturemasterizovan i produciran od strane članova postave – Igora Ivankovića i Roberta Martinovića, dok je za vizuelni ugođaj zaslužna Marijana Krbot takođe član postave kao VJ.
Bamwise su ponudili vrlo intersantno tretiranje dub nasleđa na svoj način i jedna od prednosti njihovog ovde ponuđenog koncepta je što vremenska odrednica postavljenog materijala ne predstavlja potencijalnu “barijeru” u kompletnoj analizi same muzike.

facebook.com/bamwisedub

pdvrecords.bandcamp.com