NESESARI KAKALULU – “Nesesari Kakalulu”

    
Share Button

NESESARI KAKALULU..CDCover(Self – released) 2018.
CD/digital
Afrobeat/funk – SLOVENIA

Iz slovenačkog primorja dolazi 9-to člani sastav instrumentalista koji se zove Nesesari Kakalulu. Formirani su decembra meseca 2015-e godine, a u samoj Sloveniji do sada su na nekoliko manifestacija imali zapažene nastupe. Krajem januara ove 2018-e realizuju materijal od 6 songova, koji je dostupan u digitalnoj varijanti, kao i na CD-u.

Nesesari Kakalulu muzički kombinuju na svoj način elemente afrobeat postulata sa funk i groovy tendencijama. Značajnu ulogu u kreiranju zvuka ima duvačka sekcija, koju čine vrlo svirački raspoloženi trubač i trombonista, kao i proširena ritam sekcija, koja adekvatno kreira atmosferu ponuđenog materijala. Članovi postave ističu kako je velika inspiracija njihovoj muzici Fela Kuti, a dodao bih da su takođe “inficirani” afro muzikom koja je nastajala u onim ranijim vremenima, periodu 60-tih i 70-tih godina prošlog veka.

Na neki način mladi slovenci znaju da asociraju i na sastave novije USA škole, naveo bih samo jedno ime – Afroskull, ali kroz priređeni materijal da se naslutiti da itekako energije ulažu kako bi kreirali sopstveni stil i izražajni pristup.
Kroz svoju muziku Nesesari Kakalulu nose pozitivne vibracije i dobro raspoloženje, te nema sumnje da njihov autentični “vibe” se relevantno oseća na  ” live ” nastupima.

NESESARI KAKALULU..Band Picture

facebook.com/NeSeKaLU