SIDE PROJECT – “Lonely Boys”

    
Share Button

SIDE PROJECT..Lonely Boys..Cover(Self – released) 2017.
Digital
Electronic / dark pop – CROATIA

Iz Zagreba dolazi žensko-muška kombinacija koju čine Anja i Luka, a zovu se Side Project. Kako sam imao prilike da primetim, hrvatski internet portali im posvećuju puno pažnje, a bar za sada deluje da njihov muzički koncept zasigurno zavređuje pažnju.
Formirani su krajem 2012-e godine, a do sada su objavili dva albuma, aktuelni “Lonely Boys” je postavljen na njihovoj bandcamp strani i drugim digitalnim portalima krajem odlazeće 2017-e godine.

Anja i Luka svoju muziku i izraz nazivaju graveyard popom, a u biti njihov koncept baziran je na formi electronic pristupa i različitih varijanti electro i electro/dark pop nasleđa. Stvari nikako ne prepuštaju slučaju, te je u samom pristupu i realizaciji njihove priče uključeno još aktera, koji svojim umetničko profesionalnim delovanjem pospešuju relevantnost krajnje poruke, koju ovaj duo isporučuje. Od video klipova, preko produkcije,  stvari deluju sinhrono i ono što je još važnije dovoljno intersantno.

SIDE PROJECT..Band Picture“Lonely Boys” sa 11 songova otpevanih i izvedenih na engleskom jeziku, stilski balansiraju od uticaja pridošlih iz 80-tih godina u većoj, kao i “refleksija” izvučenih iz 90-tih godina u manjoj meri.
Sami aranžmani pesama nijednog momenta nisu dosadni, niti imaju često prisutnu kao kod brojnih drugih aktera “ponavljajuću” dimenziju, a songovi u većoj meri “teraju ” na pokret, da ne kažem baš ples, uz jasnu vrlo izraženu melodičnost.
“Lonely Boys” jasno otkriva ambicije zagrebačkog dua, otkrivajući potencijale, kroz kojih provejava još sasvim dovoljno prostora za dalji razvoj i dolazak novih ideja. Ali i sa ovim do sada prikazanim Side Project potvrđuju ozbiljnost, kao i kvalitet koji nikako nije mali.

facebook.com/sideprojecthr