KEPA & FREE SPIRITS – “Zaveštanje”

    
Share Button

KEPA & FREE SPIRITS..CDCover(PGP RTS) 2018.
CD/digital
Rock/fusion – SERBIA

Nedavno je u izdanju “PGP RTS”-a objavljen debi album sastava Kepa & Free Spirits – “Zaveštanje”, na veliko zadovoljstvo brojnih poklonika Smak ostavštine, kao i svih onih koji tokom godina prate rad Slobodana Stojanovića-Kepe.

Kepa je da se podsetimo tokom godina sa ekipom istomišljenika imao takođe jedan muzički izlet, bila je to grupa naziva Cveće, sa kojima je i objavio album naziva “Polenov prah” (PGP RTS.1983)
Free Spirits su ipak sasvim druga priča u kojoj podjednako participiraju i svi zajedno imaju snažan izvođački i generalno sveukupni angažman : gitarista Fafa Stojanović, basista Jovan Jovanović i pevačica Ana Popović.
Free Spirits su sebe ali i publiku “testirali” na brojnim “live” nastupima, gde su se kao bend uigravali, prosviravši  materijal Smaka, koji je tokom vremena postepeno dobijao svoj konačniji, željeni izgled i formu.

KEPA & FREE SPIRITS..Band PictureLegacy Smaka sigurno predstavlja i predstavljao je zahtevan angažman od strane svih članova postave, a naročito Kepe, koji je ovaj materijal prethodno izsviravao i sigurno imao jedan poseban odnos prema istom.
Free Spirits su se preko ovde prisutnih 16 songova, od kojih su 9 snimljene “uživo” i to iz “Knjaževsko-srpskog” teatra Kragujevac i sa “In Wires” renomiranog internacionalnog užičkog festivala, suočili vrlo vešto sa sviračko-aranžmansko-interpretatorskim izazovima. Treba istaći da određeni songovi liče na prvobitne verzije koje je Smak snimio, ali takođe je tačno da neke od numera su dobile drugačiju vizuru i pristup. Free Spirits međusobom imaju specifičnu hemiju,  a njihovo fusion muziciranje ulazi od slučaja do slučaja, od pesme do pesme u različita stilska prostranstva, od rocka, bluesa preko funka i jazz rocka. “Zaveštanje” je nema sumnje izdanje koje će prihvatiti oni stari fanovi Smaka, nadam se da će i novije generacije pronaći nešto zanimljivo za sebe kroz verziju koju su ponudili Free Spirits. Kako Kepa i ekipa kazuju, ovim albumom se ujedno i završava ova faza delovanja grupe, koja bi se trebala nastaviti radom i realizacijom autorskog materijala.

facebook.com/KepaFreeSpirits