LJUBA NINKOVIĆ – Hodač

    
Share Button

Ljuba Ninkovic..Hodac...CDCover(Multimedia Music) 2017.
CD/digital
Rock/folk rock/country rock/classic rock – SERBIA

Ljuba Ninković je neizostavna figura domaćih muzičkih dešavanja sa petodecenijskim stažom i karijerom sa kojom malo ko može na ovim prostorima da se   pohvali. Ako se tome dodaju dekade rada u ulozi radio voditelja i muzičkog urednika, jasno je kako bez Ljube  ne bi postojala potpunija slika o ovdašnjoj nazovimo to kulturnoj sceni. S Vremena Na Vreme, Tunel, Bistrik, Stupovi, saradnje sa Asimom Sarvanom, Marijom Mihajlović i brojnim drugim izvođačima, deo su Ljubine neizbrisive muzičke, autorske i životne priče.

2017-a se pokazala  kao vreme za realizaciju i izlazak prvog solo albuma, na kojem se našlo 10 songova, koje objavljuje ” Multimedia Music”. Uz dve  starije numere, koje su tokom godina postali ovdašnji klasici – “Moj svet” i “Vreme”, Ljuba je snimio i 8 novih pesama,  koje se urađene u  prepoznatljivoj formi koja je godinama krasila ovog kantautora. A to je njegovo viđenje rocka, svirački umerenog tempa sa folk i country rock dodacima. Tekstovi su kao i uvek kada je o Ljubi reč jakog emotivnog naboja, inspirisani takođe i godinama muzičkog ali i životnog iskustva.

Ljuba Ninkovic..Personal picture“Hodač” sadrži  ujednačene kompozicije, vrlo mudro postavljenih aranžmanskih rešenja, za koje je jasno da su realizovali i snimili muzičari sa iskustvom, Ljubini prijatelji , od kojih je sa većinom tokom godina i više puta sarađivao.
Iako je Ljuba uvek “bogat” novim planovima, idejama i novom muzikom koja se kreira u njegovoj glavi, nadam se da će svoj solo album uspeti na relevantniji način i koncertno da promoviše, kao i da će imati vremena od brojnih obaveza i saradnje sa kolegama iz branše, da svoj aktuelan autorski rad predstavi i u medijskom smislu na način, na koji njegova karijera zaslužuje.

multimedia-music.com