IRISH STEW OF SINDIDUN – “City Of Grigs”

    
Share Button

IRISH STEW..City Of Grigs..CDCover(Ammonite Records) 2017.
CD/digital
Irish/celtic/rock/folk – SERBIA

Beogradski sastav Irish Stew Of Sindidun, ovih dana je objavio svoje četvrto po redu albumsko izdanje naziva “City Of Grigs”. Prethodni CD “New Tomorrow” objavljen je pre 6 godina, 2011-e za “One Records”, koji je bio izdavač i njihova prva dva ostvarenja “So Many Words…” (2005.) i “Dare To Dream” (2008.).

Tokom dosadašnje karijere, koliko sam uspeo da pratim Irih Stew su uživali, a ne treba sumnjati da je takav slučaj i sada, prilično poverenje ovdašnje publike oslonjene na tradiciju irish/celtic nasleđa, no činjenica je da nisu uspeli da se adekvatno medijski “ostvare”, te se čini da su na tom polju ostali prilično nedorečeni. Samim tim je i njihov status u ovdašnjoj javnosti takođe u određenoj meri ostao nedorečenim, a na članovima postave je da takvu sliku u dolazećem periodu izmene i poprave.

IRISH STEW OF SINDIDUN..Band picture“City Of Grigs” nastavlja tamo gde se stalo sa prethodnim albumima, ali treba napomenuti da su iskustvo,  te jasnija izražajna stilizovanost vidljiviji na aktuelnom albumu, nego što je to bio raniji slučaj. Najjače oružje grupe, bez obzira da li barataju (u većem delu) vlastitim materijalom, ili tradicionalima/obradama, je melodičnost i aranžmanska rafiniranost. Materijal im je apsolutno slušljiv i prijemčiv i lako ulazi u uho.

Može se reći da su 10 ovde prisutnih songova  ujednačeni među sobom, kao i da je uložen primereni trud da sve stvari u realizatorskom i tehničkom smislu odgovore standardima sadašnjeg trenutka.

facebook.com/irishstewofsindidun

ammonite.co.rs