(THE) LESSER MEN – “Bedrooms”

    
Share Button

THE LESSER MEN...Bedrooms..CDCover(Geenger Records/Ammonite Records) 2017.
CD/LP/digital
Alter rock/indie pop – CROATIA

(The)Lesser Men su kvartet iz Zagreba aktivan već neko vreme, a svoj prvi album “Vacation Freeze” objavljuju 2014-e. U dolazećem periodu snimili su još jedan EP, dodali klavijature u postavu, a nedavno su realizovali i drugi full-length naziva “Bedrooms” kojeg zajednički objavljuju “Geenger Records” i “Ammonite Records”.

“Bedrooms” je izdanje snimano od leta pa do kraja 2016-e godine, a reč je o  vrlo atmosferičnom materijalu, koje zvuči i “izgleda” kao da je kreirano od jedne zajedničke povezujuće niti ili nekakvog koncepta koje kao rezultantu ima da “deluje” i izgleda kao da su svi songovi međusobno povezani i kompatibilni.
Ovakvu konstataciju treba ipak samo uslovno prihvatiti, a moguće je da je ovo ipak samo moj izraženiji osećaj. No, songovi inače izvedeni na engleskom jeziku balansiraju između alter /indie rock tendencija, koji su kombinovani sa dreamy pop elementima i nekom varijantom ublažene psihodelije. Uticaj britanskih sastava sa kraja 80-tih i početka 90-tih godina prošlog veka je vidljiv, ali nema sumnje da je bend pokazao unutar pomenutih izvođačkih tendencija i svoje originalno i autentično lice.

Na samom albumu se našlo 10 songova, bez određene numere koja bi abum “vukla”, ali sa ujednačenim songovima čija atmosferičnost predstavlja  vrlo intersantnu stranu kreativnog iskoraka grupe.

THE LESSER MENB..Band Picture

facebook.com/thelessermen

geengerrecords.com

ammonite.co.rs