JOVAN PETROVIĆ – “Nabukodonosor”

    
Share Button

JOVAN PETROVIC..Nabukodonosor...Cover(Metropolis Music) 2017.
Digital
Crossover – SERBIA

Alternativni umetnik, glumac i muzičar, Jovan Petrović kontinuirano je duži vremenski period prisutan na našim prostorima. Tokom godina sarađivao je sa brojnim ovdašnjim sastavima, radio u mnogim pozorišnim ustanovama, objavljivao izdanja različitih stvaralačkih dostignuća i koncepcija.

Tokom 90-tih imao je zapaženu ulogu u grupama – Maske Dr.Jobeca i Le Svraka Bizzare. Svirao je takođe u sastavima – Oružje Protivu Otmičara, Minstrel,Kristalima, sa kojima je i dalje aktivan…

“Nabukodonosor” je njegov aktuelni projekat, kojeg je realizovao zajedno sa još troje ljudi, a EP sa 4 numere, objavljuje u digitalnoj formi tokom marta meseca 2017-e “Metropolis Music”.
Reč je o jednom nesvakidašnjem futurističkom projektu, gde kroz muzički crossover i zvučni haos, defiluju aranžmanski raznorodne ideje. Za tekstove je većinski bio zadužen sam Petrović, a imao je asistenciju u Siniši Popoviću i Draganu Jankoviću.

“Nabukodonosor” je stilski savremen projekat, koji izuskuje duža slušanja i analiziranja. Šta je umetnik hteo da kaže možete protumačiti na načine koji vama odgovaraju, ali sam autor je ovde postavio određene teme, koje u muzičkom smislu imaju vrlo intersantan pristup i rešenja. Materijal je sniman u studiu “High Voltage”, a zavidna tehnička rešenja takođe karakterišu kompletno utisnut sound i finalni miks.

facebook.com/jovan.petrovic.7311

metropolismusic.rs