FLYER – „Flyer 3“

Share Button

FLYER..Flyer 3..CDCover(Croatia Records) 2017.
CD
Pop – CROATIA

Zagrebački Flyer jedan je od onih sastava za koje se u samoj Srbiji veoma malo zna, a pretpostavljam da je slična situacija i u drugim EX-Yu državama, osim naravno u Hrvatskoj.
Postoje još od 1996-e godine, vlasnici su određenih značajnih  takmičarskih nacionalnih priznanja, sarađivali su sa brojnim akterima muzičkog i kulturnog miljea, a zajedno sa aktuelnim do sada su objavili 3 full-length izdanja.

„Flyer 3“ još uvek „svež“ produkt, je CD  sa 10 plus jednom bonus numerom,  ( reč je o Haustor songu „Radio“), objavljen za „Croatia Records“. Centralna figura postave je klavijaturista i autor Mario Kovač, a nikako se ne može izostaviti i uloga pevačice Petre Kožar. Poseduje vrlo energičan vokal i čini se da njen način interpretacije zna da od određenih pesama izvuče „maximum“.
FLYER..band pictureFlyer su na terenu popa, i to različitih dijapazona, od power popa, modern pop detalja, do nešto više „zašećerenih“ varijanti. Takođe na određeni način znaju da podsete na nekolicinu sastava koji su u samoj Hrvatskoj tokom 90-tih pomenuti pop zvuk uspeli da „izvuku“ u jednom periodu u centar intersovanja publike i zvaničnih medija, tako da je nasleđe 90-tih isto tako prisutno u sveukupnom izražajnom konceptu.

Sama muzika Flyera ne tera na izraženija analitička razmišljanja, već je tako postavljena da su melodija u kombinaciji sa ritmom, ono što gotovo u potpunosti zaokuplja pažnju slušaoca. Sam album sadrži više pamtljivih songova, dodao bih i radijski prijemčivih, ali je u sadašnjem trenutku veliko pitanje, da li je i koliko sve to dovoljno da bi se osigurala relevantnija prisutnost i popularnost.

crorec.hr

flyer.com.hr

Share Button