SCHOOL BUS – “Gledanje u sunce”

    
Share Button

(Take It Or Leave It) 2017.
CD
Punk/punk rock / SERBIA

Knjaževački sastav School Bus dočekao je tokom januara meseca ove 2017-e, izlazak svog drugog po redu albuma, naziva “Gledanje u sunce”. Prvi su svojevremeno objavili za Franjićevu etiketu “Slušaj najglasnije”.

 

SCHOOL BUS..Gledanje u sunce..CDCover
Momci su na terenu sirove varijante punk/punk rocka, vrlo direktno i jasno interpretirane. Njihovih 14 songova karakterišu uglavnom brzi ritmovi, glasna i  oštra verbalno/vokalna komunikacija, koja je istina ne baš puno melodična, ali  konkretna i ne mnogo svirački zahtevna. Znaju da podsete na ovdašnje punk sastave koji su delovali tokom perioda 90-tih, iako naravno za teme svojih songova biraju događaje koji se dešavaju oko njih. Pesme su im stilski ujednačene, bez naglašenijeg “hita”, ili numere koja bi se izdvojila, ali važan adut je sama energičnost, evidentna pri izvođenju priređenog materijala.
Imao sam prilike svojevremeno da pišem i o njihovom prvom albumu, koji je u dobroj meri drugačiji od aktuelnog, te je evidentno kako je bend na neki svoj način evoluirao. Da li baš u željenom pravcu, pokazaće kako to uvek biva – vreme.

 

SCHOOL BUS..Band Picture
Za snimanje i mix albuma bio je zadužen Nenad Pejčić, a svoj posao je obavio na ubedljiv način.

 

facebook.com/School-Bus-364039916950045