VIZIJA – “Glasno! “

    
Share Button

VIZIJA..Glasno..CDCover(Rock & Roll ) 2016.
CD
Alter rock/post new wave – MACEDONIA

Iz Skoplja dolazi sastav Vizija, koji deluje u formaciji kvarteta. Čine ga tri momka i devojka, a formirani su 2011-e godine.
Imali su vrlo postupan i temeljan put dosadašnjeg toka karijere. Učestvovali su na brojnim regionalnim festivalima kao što su : “Zaječarska gitarijada”, “Taksirat”, “Banjalučki Demo Fest”, “Lake Fest”, “Mikser”…Uspeli su da steknu priznanja od  američke radio stanice “WMBR”, kao i britanskog muzičkog web site-a “Emerging Indie Bands”, na kojem su za 2014-u godinu od 90 novih internacionalnih sastava,osvojili zapaženo sedmo mesto.

Decembra 2016-e objavljuju album naziva “Glasno!”, na kojem se našlo 9 songova.
Vizija pevaju na maternjem jeziku, a njihov izražajni koncept koji je vrlo ozbiljno postavljen, može se smatrati nekom šire posmatrano kombinacijom alter rock i post new wave tendencija. Pesme su im okrenute ka “unutarnjim” i ličnim temama, koje obrađuju na jedan izrazito analitički način. U nekom psihološkom smislu znaju da podsete na E Katarinu Veliku ili Karlowe Vary, mada ovakva poređenja treba tek uslovno prihvatiti. Njihov sound, kao i sama aranžmanska postavka songova su vrlo kompleksni i zahtevaju konstantnu slušalačku pažnju.

Može se reći da je prisutan materijal ujednačenog kvaliteta, i da pokazuje autorsku zrelost aktera.
Vizija su vrlo zanimljiv, ali uz to i ozbiljan bend, čija muzika bi se naročito mogla svideti  new wave fanovima, kojima je i dalje  familijaran i blizak zvuk  ovdašnjih 80-tih godina.

VIZIJA..Band Picture actual

facebook.com/VizijaMK