DRUGI NAČIN – “Zgubidan”

    
Share Button

DRUGI NACIN..Zgubidan..CDCover(Menart) 2016.
CD
Rock – Croatia

Dugo očekivani aktuelni album Drugog načina, pojavio se u Hrvatskoj i regionu pre nekih 7 meseci, a svoju beogradsku promociju imao je nedavno  u koncertnoj varijanti 17-og februara u “Mikser House”-u.

Brilijantan i očekivano emotivan nastup Požgajca i ekipe u glavnom gradu Srbije održan je nakon punih pet godina, na zadovoljstvo svih koji su te večeri bili prisutni na pomenutom happeningu.

Sastav je u skoro kompletnoj varijanti odsvirao materijal sa najnovijeg izdanja, čiji izlazak u samoj Hrvatskoj je praćen u jednom kraćem periodu negativnom tenzijom, koja se ticala autorskih prava oko naslovne strane covera CD-a.

DRUGI NACIN..Koncert 1No, da se vratimo na samo izdanje, na kojem se našlo 11 songova, uz dve obrade – “House Of The King” renomiranog holandskog progressive sastava Focus i ” Trebao sam, ali nisam” Drage Mlinarca.
Album je zatvorila i “live” verzija” songa ” Prođe ovaj dan”, sa kojom uglavnom bend uobičava da završi svoje koncertne nastupe.

“Zgubidan” sadrži upravo onakav materijal, kakav  jedan ozbiljan akt iz 70-tih godina bi trebao da snima pod uslovom da mu (im) ne nedostaju ideje, inspiracija, motiva…Idealan balans između laganijih, umerenijih i onih bržih songova, bogati aranžmani, uigrane vokalne harmonije, instumentalistički dijalozi, sve je tu na jednom mestu, postavljeno tako da se nema šta niti dodati ni oduzeti. Može se takođe reći da na izvestan način “Zgubidan”, naravno sa aspekta sadašnjeg vremena, predstavlja logičan nastavak, odnosno kreativnu nadgradnju njihovog prvog albuma.

DRUGI NACIN..Koncert 2Album je efektno produciran od strane Hrvoja Prskala i basiste Bože Ilića – Dugog, a posvećen je sećanju na lik i delo gitariste Davora Senčara, kojeg pamtimo pored u jednom periodu rada sa Drugim načinom, kao  istaknutog člana hard rock/metal sastava Legija.
“Zgubidan” kao albumsko izdanje sadrži materijal sa kojim Požgajec i ekipa vrlo kvalitetnih saradnika mogu u potpunosti biti zadovoljni. Ono što je takođe važno i vidljivo, da nekoliko ovde prisutnih songova će ostati zapamćeno, ne samo kod onih die hard starijih fanova, već kao i highlightsi ukupnog dosadašnjeg opusa grupe.

Fotografije: Wood RS

facebook.com/Drugi-na%C4%8Din-220065381349957