HUTI OTA TRE – “Huti Ota Tre”

    
Share Button

HUTI OTA TRE..Album picture(Self-released) 2017.
Download
Alter rock – SERBIA

Pre neki dan zaječarski sastav Huti Ota Tre upriličio je svim zaintersovanima album sa 7 songova, koji je inače dostupan putem free downloada.

Bend postoji od 2012-e godine,  u poslednje vreme deluju  u formaciji kvarteta, i mogu se smatrati jednim od najzanimljivijih gradskih aktova. Tokom perioda egzistiranja postigli su zapažene uspehe na ovdašnjim i regionalnim festivalima, a nažalost kontinuitet delovanje trpeo je prekid od godine dana, zbog smrti važne ličnosti postave, gitariste- Branislava Nikolića – Floksija.

HUTI OTA TRE..Band picture actualSam izražajni pristup benda u muzičkom smislu može se tretirati kao varijanta alter rocka,kroz koju se provlače razni drugi stilski idiomi, mada nijedan istaknutije žanrovski izdvojen. Najjači adut grupe je sama atmosferičnost songova, kroz koju se provlače intersantni tekstualni sklopovi, koje vešto isporučuje frontman Davor Jevtić aka Vorda Višnjarski. Sklop vokalne dimenzije i zanimljive pozadinske sviračke varijante kreira zvuk sastava, koji svoju ubedljiviju verziju ima upravo na “live” nastupima. Energičnost u izvođenju takođe je izražena, kao i sami tekstualni stavovi, koji često jasno zadiru u ovdašnju tužno-tragičnu svakodnevnicu i banalizovanu realnost. Huti Ota Tre puno koncertno nastupaju, i bend su koji svoju “priču” zna adekvatno da distribuira do potencijalnog gledaoca u publici.

Debi album predstavlja važan iskorak u ovoj fazi karijere, a nadajmo se da će i promocija biti adekvatno realizovana i propraćena.

facebook.com/HutiOtaTre