PANKRTI – “Totalna revolucija? Live In Belgrade 2010.”

    
Share Button

(PANKRTI...Totalna revolucija..CDCOverKud Strela/Javna muzika Maribor) 2016.
CD
Punk/punk rock / SLOVENIA

Nedavno se na slovenačkom tržištu pojavilo aktuelno “live” ostvarenje Pankrta, koje zapravo predstavlja promo uvertiru pred izlazak ovog materijala kroz format vinyla, odnosno LP-a.

“Totalna revolucija? Live In Belgrade 2010” uključuje 12 songova koje su Pankrti izveli na koncertu održanom kod Kalemegdanske tvrđave, u okviru “Belef festivala”, 7-og augusta 2010-e godine.
U svakom slučaju bez obzira kakve afinitete imali prema legendarnom ljubljanskom aktu, pravo je zadovoljstvo da su Lovšin i ekipa uz neizostavno angažovanje Dušana Hedla, upriličili koncertno izdanje, snimano u Beogradu.

Kao što je poznato, Pankrti poslednjih godina po potrebi se okupljaju i održavaju koncertne nastupe, gde određeni kontinuitet karijere više zavisi od dobre volje aktera, slobodnog vremena i angažovanja potencijalnih organizatora. O značaju benda u samoj Sloveniji ne vredi trošiti reči, i njihov angažman bez obzira na postojanje brojnih oponenanta na domaćem terenu, zaslužuje konstantnu analizu i ozbiljan kritički osvrt.

PANKRTI..Band PictureSam koncert u Beogradu, očekivano se sastojao od izvođenja songova koji su obeležili njihovu karijeru, a sama interpretacija u interakciji sa prisutnim auditorijumom, pokazuje kako su obostrana pozitivna energija i raspoloženje tekli u povezujućem skladu. Pesme kao : ” Lepi in prazni”, “Anarhist”, “Za železno zaveso”, “Lublana je bulana”, “Bandiera Rossa”, doživeli su vrlo efektna izvođenja, a isto važi u većoj ili manjoj meri i za ostatak prisutnog materijala.
Dok čekamo vinyl, tu je koncertni album Pankrta, koji su imali može se reći tog 7-og augusta 2010-e, uspešno suočenje i druženje sa beogradskom publikom.

facebook.com/Pankrti-1216491755111621