PSIHOKRATIJA – “Diskografija 1988-1991”

    
Share Button

psihokratija-diskografija-1988-1991-cdcover(PMK Records) 2016.
CD
Darkwave/electro/dark ambient – SERBIA

Beogradski akt, a u vreme formiranja duo – Psihokratija, predvođen autorom/klavijaturistom Gorjanom Krstićem, predstavljao je pionire ovdašnjih i Ex-Yu electro/darkwave tendencija.

Formirani 1987-e, kada su urađeni prvi snimci, a kasetno full-length ostvarenje “Album mentalnih fotografija”, objavljen je 1990-e godine. “U teatru misterije” izdanje iz 1991-e godine nije zvanično objavljeno, a dešavanja na Ex-Yu prostorima dodatno su uticala da priča o grupi iz pomenutog vremena, bude okončana. Kao Psihokratija nastupali su kao trio, a kasnije je došlo i do razlaza između autora Gorjana Krstića, koji nastavlja sam da postavlja kompletnu priču i pevača Zorana Petrovića. Bili su orijentisani ka slovenačkom tržištu, a Gorjan je takođe radio na programskoj i pozorišnoj muzici.

psihokratija-gorjan-krstic-photoNakon 25 godina, Psihokratijina priča na neki način doživljava svojevrsni nastavak. “PMK Records” objavljuje CD sa kompletnim egzistirajućim materijalom, koji se može naći na bandcamp strani i kao download opcija.
Preslušavanjem Gorjanovog autorskog opusa, evidentna je idejna posvećenost, vidljiva preko kompletno realizovanog i utisnutog materijala. Ekspresivne kompozicije jasnog žanrovskog usmerenja potvrđivale su da je Gorjan Krstić u mnogo čemu bio pionir. Kroz priređeni materijal Psihokratije izgledna je poruka, kao i jasna izražajno konceptualna forma. Imam utisak da nakon  25 godina, iako su se unutar darkwave/dark ambient pravca dešavale logične promene i transformacije, Psihokratijin sound je i dalje jednako uzbudljiv, pa i na neki vrlo tipično/ličan način-savremen.

“Diskografija 1988-1991”, vraća film četvrt veka unazad, otškrinjujući vrata novim izazovima, koji čekaju na realizaciju.

facebook.com/Psihokratija-Gorjan-Krstic-1677898849130619

pmkrecords.bandcamp.com/album/diskografija-1988-1991