AGATA..Promocija albuma “Biti normalan”..Beograd .”Sinnerman jazz club” 03.11.2016.

    
Share Button

U četvrtak 3-eg novembra s početkom od 16 sati, u beogradskom “Sinnerman Jazz clubu” održana je promocija aktuelnog albuma  grupe Agata – Biti normalan”, objavljenog za “PGP RTS”.
Karijera kragujevačkog sastava traje od 1991-e godine, može se reći u kontinuitetu sa kraćim prekidima.
Bend je do sada objavio čak 7 albuma ( uz jednu kompilaciju ), i čini mi se da uz legendarni punk sastav KBO! i naravno Smak-ovce ima najviše objavljenih izdanja, a da dolazi iz pomenutog centralnog šumadijskog grada.

 

agata-band-picture-2
Od početka karijere Agata je u muzičkom smislu bila okrenuta varijanti pop/rocka,i takav pristup nije menjan. Predvođeni gitaristom i glavnim autorom Mihailom Ignjatovićem i pevačicom Jelisavetom Ignjatović, čija prepoznatljiva boja glasa je karakterisala u dobroj meri samu strukturu pesama, grupa je često menjala članove postave, ali je pomenuta izvođačko/stilska opcija tokom  vremena opstajala.

 

agata-biti-normalan-cdcover
Uz prisustvo novinara i ljudi iz posla, kao i predstavnika “PGP RTS”-a, Agata se kroz skoro 30-tak minuta muzike predstavila ovde prisutnom auditorijumu, izvodeći numere sa aktuelnog “Biti normalan” albuma.Inače na CD-u se našlo 10 songova,  za produkciju  8 numera bio je zadužen Dobrica Andrić, dok su po jednu svojim pečatom utisnuli Nikola Radivojević i Vojislav Aralica.

 

agata-band-picture-3
Agata u postavi ima iskusne muzičare/profesionalce, koji svoj posao znaju ubedljivo da realizuju/odsviraju, što je bio slučaj i ovog poslepodneva.Sledi naravno medijska promocija, koja uvek predstavlja i najteži deo posla. Novi album je tu, a sa njime i novi izazovi koji čekaju na realizaciju.

 

Fotografije : Gordana Hajnović

 

facebook.com/grupa.agata.7