BLUZ MAŠINA – “Tragovi”

    
Share Button

bluz-masina-cdcover(Metropolis Music ) 2016.
CD
Blues rock – SERBIA

 

Korene beogradskog sastava Bluz Mašina nalazimo u 2012-oj godini, kada nastaje i ideja o muzici i izvođačkoj postavci. Sastav predvodi glavni autor, gitarista i pevač Ivan Milenković, a pored njega u postavi su  još : bubnjar Miron Šopić i basista Mijo Đorđević.Bend je ovih dana objavio za “Metropolis Music” debitantsko CD izdanje jednostavnog naziva “Tragovi”.

bluz-masina-band-pictureTokom vrlo kratkog vremenskog perioda, Bluz Mašina su u samom Beogradu efektno skrenuli pažnju javnosti na svoja muzička intersovanja. Najviše zahvaljujući agilnošću pomenutog lidera postave Ivana Milenkovića, ovaj trio je uspeo da se predstavi auditorijumu na brojnim ovdašnjim relevantnim skupovima, kao i zajedničkim manifestacijama. Tako je praktično za period od 2-3 godine bend postigao da kod žanrovskih kolega i ljudi iz posla stekne ugled akta na kojeg itekako vredi obratiti pažnju.
Bluz Mašina izvode varijantu blues rocka izraženije starije škole, oslonjene najviše na period 70-tih godina. Pesme pevaju na maternjem jeziku, a sami songovi zvuče uigrano, usvirano, ali opet izvedeni na jedan rekao bih prirodan način, gde su u prvom planu vokalno/sviračke “emocije”, jasne izvođačke rafiniranosti i uigrane motorike, što samo potvrđuje činjenicu da je grupa u samom startu znala šta želi i koliko u krajnjoj liniji,  im mogućnosti za sada dozvoljavaju.Na snimanju i realizaciji songova sa albuma imali su pomoć nekolicine saradnika/ca, ali bih istakao ulogu Jovane Stanković koja je svirala usnu harmoniku na 3 songa.

Album je realizovan u legendarnom i jednom od dugovečnijih beogradskih studija – “Casablanca”, a vlasnik pomenutog Dadi Stojanović bio je zadužen za snimanje,miks i post-produkciju.

Na albumu se našlo 10 ujednačenih numera, od kojih obrada “Vreme za nas”- Pop Mašine se može smatrati vrlo kvalitetnom.
Diskografski debi Bluz Mašine kreće da živi, a za koncertne nastupe i aktivnosti grupe ne treba brinuti, jer prva sledeća dešavanja su uveliko najavljena..

facebook.com/thebluesmachineband

metropolismusic.rs