GOSPODIN PINOKIO – “Iz mraka mašina”…

    
Share Button

gospodin-pinokio-cdcover(Take It Or Leave It Records) 2016.
EP CD
Alter rock / SERBIA
Kultni niški sastav Gospodin Pinokio pre kojih par meseci objavio je EP za “Take It Or Leave It Records”, naziva “Iz mraka mašina”…
Gospodin Pinokio su bend koji je nastao tokom 90-tih godina, obećavao puno, a sasvim nedovoljno ostvario, i čiji tok karijere je imao isprekidane niti i diskontinuitet. Njihovi koncertni nastupi, snažna energija i izvođačka iskrenost publiku nisu ostavljali ravnodušnom, ali jedna izglednija priča je nažalost iz više razloga izostala.

Gospodin Pinokio su na svojim izdanjima različito zvučali, i može se reći da je svaki album ili EP donekle imao u izražajno/stilskoj varijanti drugačiju formu. Naravno, jedna prepoznatljiva dimenzija koja ih je otpočetka krasila bila je prisutna kao konstanta. Na aktuelnom EP-u, 4 utisnute numere variraju od alter rock varijanti do prikrivenih post new wave/garage,  grunge i 90’s rock tendencija, sa vidljivijim dark uplivima.  Ipak, ona očekivana vokalno/sviračka srčanost, požrtvovanost i iskrenost,  nesmanjenom količinom je distribuirana preko ovde čutog materijala i prisutnih songova čiji su nazivi : Stena”, “Iz mraka mašina”, “Šta god”, “Zastoj u vremenu”.

gospodin-pinokio-band-pictureMaterijal je sniman u studiu “Novi program”, a producent Zlatko Petković može se reći, vrlo je dobro ušao u psihološku nit pesama i samog benda.

Gospodin Pinokio su sastav čiji su potencijali veći od onih do sada  realizovanih, i nadam se da će im dolazeći period biti više “naklonjen”, bar što se pozitivne efektive po njihov muzički život tiče, od ovog do sada ostvarenog i proživljenog.

facebook.com/Gospodin-Pinokio-311783122262583/