MILAN PETROVIĆ QUARTET u “Vašoj Prečici”..24.09.2016.

    
Share Button

20160925_004641U subotu 24-og septembra prestižni zemunski klub “Vaša Prečica”, ugostio je klavijaturistu Milana Petrovića i njegov kvartet. Bila je to još jednom lepa prilika da Milan i ekipa saradnika promovišu aktuelni album “Dates”, ali i odsviraju brojne druge teme/numere, što za njih i ne predstavlja neki problem, s obzirom na bogatstvo repertoara kojeg imaju  i plasiraju na svojim nastupima.

Milan Petrović Quartet su se predstavili kroz dva bloka od po nešto više od sat vremena muziciranja u svakom delu, gde je još jednom potvrđena uvežbanost i uigranost postave, kao i lakoća s kojom oni prolaze kroz forme groovy-ja, jazza, r’n’b’-a.Bilo je naročito intersantno čuti obrade songova kao što su  “Smoke On The Water” ili Smakova “Biska 2”, ali u veziji ovih muzičara, pomenuti klasici  odsvirani na potpuno drugačiji način, ostavljaju sasvim drugu poruku,  ali ništa manje autentičnu.

20160925_004657MPQ kao bend rastu iz dana u dan,obavljajući svoj deo posla na maksimalno profesionalan i efektan način. Večeras u “Prečici..” bilo je očekivano ubedljivo i uigrano, na radost prisutnih koji su imali to zadovoljstvo da se “uživo” suoče sa muzikom grupe i uživaju u istoj.

Fotografije: Anđelka Lokner

facebook.com/MilanPetrovicQuartet